10 najvećih mitova o mirovinskoj štednji

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 8:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

10 najvećih mitova o mirovinskoj štednji

Mirovinska štednja i najčešći mitovi

Mirovina je je vrsta mjesečne naknade koja se stječe na temelju starosti, radnog staža, invalidnosti ili smrti osiguranika. Pravo na mirovinu se stječe na temelju zakona i posebnih uvjeta koje se moraju ispuniti. Mirovina može biti starosna, prijevremena starosna, invalidska, obiteljska ili pak povlaštena. Mirovinska štednja je nešto što mnogi građani primjenjuju i ugovaraju kako bi si povećali svoju mirovinu te lagodnije živjeli za vrijeme mirovine. Dobrovoljnu mirovinsku štednju se može ugovoriti preko svoje banke ili preko mirovinskog fonda, gdje možete svakoga mjeseca uplaćivati koliko god želite u svoj mirovinski fond, što vam ulazi u treći stup mirovinskog osiguranja. Također, dobrovoljna mirovinska štednja obuhvaća razne državne poticajne sredstava, prinose fondu kao i poreznu olakšicu, što je veliki plus za mnoge građane. Mnogi imaju razna mišljenja oko mirovinske štednje, te postoje razni mitovi vezano uz dobrovoljnu mirovinsku štednju. Zbog tih razloga ćemo vam u nastavku otkriti koji su to top 10 najvećih mitova vezano uz mirovinsku štednju.

Mirovinska štednja i česte greške

Prvo što mnogima padne na pamet kada se spomene mirovinska štednja je se s time kreće tek kasnije u životu kada već imate uhodani posao, bolje stojite financijski, imate svoju kuću, auto i slično. No, to je zapravo velika greška. Započeti mirovinsku štednju u 20-ima godinama je puno bolja opcija, jer možete krenuti s malom uplatom u svoj dobrovoljni mirovinski fond, te kasnije kroz život možete povećati mjesečne doprinose fondu, nego odmah u 40-im godinama krenuti s većim izdvajanjima.

Drugo je što mnogi misle kako je mirovinsko osiguranje dovoljno i da nije potrebna dodatna mirovinska štednja kako biste mogli komotno živjeti tokom svojeg umirovljenja. Ali, to je česti mit kojemu mnogi građani vjeruju, te se iznenade kada kada već bude prekasno. Često od mirovinskog osiguranja ćete dobivati malu mirovinu koja nije dovoljna za svakidašnji život, zbog čega je dobro krenuti s dobrovoljnim uplaćivanjem u mirovinski fond.

Sljedeći mit je kako mnogi misle kako im ne treba velika mirovina jer kao ionako malo trošite u mirovini. To nije slučaj za svakoga, jer svatko ima svoje potrebe, te mnogi imaju planove koje žele realizirati kada otiđu u mirovinu. Stoga je dobro si uplaćivati u mirovinski fond i imati više nego manja novca tokom mirovine.

Isto tako, mnogi građani vjeruju u mit kako će država vam pokrivati sve vaše medicinske troškove. To nije istina, jer postoje neki troškovi za koje ćete se vi morati sami pobrinuti, zbog čega vam veća mirovina može jako dobro doći.

Mnogi misle kako moraju raditi sve do 65 godine i imati 40 godina radnoga staža kako biste mogli otići u mirovinu, ali zapravo možete i puno prije toga otići u prijevremenu starosnu mirovinu, samo je bitno provjeriti ispunjavati li sve potrebne uvjete.

Mirovinska štednja i još mitova

Sljedeći na našoj listi je kako nije potrebna mirovinska štednja, kako će vam nasljeđe po vašim roditeljima ili drugoj rodbini pokriti sve vaše mirovinske troškove i potrebe. Ne možete se uvijek oslanjati na to, jer može se dogoditi da su izmjeni svoju ostavinu, ili su se dogodile neke stvari zbog čega su morali uzeti novca iz ostavine, ili su prodali neke od imovine koju ste trebali vi naslijediti. Zbog toga je bolje se sam pobrinuti za mirovinu, nego se oslanjati na druge izvore.

Mnogi stavljaju kao svoj prioritet neke druge stvari, kao što je karijera ili ispunjavanje svojih želja na listi, te često mirovinska štednja nikada ne bude prioritet. Stoga, ako ste još mladi, najbolje vam je već sada krenuti s uplaćivanjem u mirovinski fond.

Mnogi misle kako mogu uvijek dalje raditi. Nikada ne znate što vam se može dogoditi, koje vas bolesti mogu zahvatiti zbog čega biste mogli završiti u prijevremenoj mirovini. Stoga si je bolje osigurati veću mirovinu.

Neki misle kako su dobrovoljno ulaganje u mirovinski fond laž ili prevara, no zapravo nije te je veoma sigurna i garantirano ćete dobiti isplatu kroz mirovinu.

Ukoliko će vam ikada trebati dodatnog novca, uvijek se mogu ugovoriti hitri krediti. Mnogi misle kako kao umirovljenici ne mogu dobiti kredit, ali možete! Kod online banke se mogu ugovoriti posebni hitri krediti za umirovljenike, gdje za 15 minuta ili manje možete dobiti kredit!

Tagovi:

Kako doći do brzog zajma bez odlaska u banku?

Kako doći do brzog zajma bez odlaska u banku?

U današnjem digitalnom dobu, sve više ljudi traži načine kako dobiti financijsku pomoć bez potrebe za posjetom bankama. Jedan od najpopularnijih i najpraktičnijih načina je korištenje online platformi