Izračun davanja za uvoz automobila

Zatražite kredit



Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 9:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Izračun davanja za uvoz automobila

Izračun davanja za uvoz automobila, odluke

Kako opće dođemo na ideju da uzimamo rabljeni auto iz inozemstva? Zvuči pomalo skupo, i postavljaju se pitanja da li je to zaista isplativije od uzimanja rabljenog automobila ovdje? Na kraju krajeva ovdje auto možemo i probati i vidjeti nedostatke. Kao i u mnogim stvarima, postoje određene predrasude o uzimanju stvari preko interneta. Sigurnost pri ovakvim postupcima je često veća nego kod nas. Kako napraviti izračun davanja za uvoz automobila i što je važno znati? Prvo i osnovno je bitno imati odluku o kojem se autu radi i onda možete dalje. Uvoz automobila zahtjeva određene dokumente, izračunavanje posebnih poreza itd. Naravno, na internetu imate dostupan kalkulator koji će vam sam izračunati trošarinu na unos automobila u 2021 godini te ćete tako dobiti gotov izračun davanja za uvoz automobila, ali naravno ovakav tip kalkulatora nikada nije 100% točan i daje vam neki okvirni iznos po kojemu se možete ravnati, ali uvijek možete probati.

Izračun davanja za uvoz automobila, faze

Naravno, i ovdje ide sve u nekoliko faza, od kupnje auta u inozemstvu do dopreme u Hrvatsku, homologacija, carina (ili porezna prijava) i na kraju registracija automobila. Prvo da riješimo da li se kaže uvoz ili unos vozila? Ulaskom Hrvatske u EU Hrvatska je postala jedinstveno tržište kao i svaka druga zemlja u EU i otuda naziv unos umjesto uvoz, iako je nama svima to sve jednako. Postoje razlike koje uvelike utječu na izračun davanja za uvoz automobila, koje? Kada automobil npr treba u Hrvatsku iz neke zemlje Europske unije tada se unosi. Ako automobil dolazi iz zemlje koja nije članica Europske unije onda se automobil uvozi. Kada se automobil unosi ne plaća se carina, ali plaća se poseban porez na motorna vozila. Najviše automobila se unosi iz Njemačke. Kako se izračunavaju navedeni posebni porezi? Izračunava se prema godini starosti i snazi automobila, ali plaća se samo ako je automobil kupljen bez računa na kojemu nije naznačen PDV ili marža, znači na temelju ugovora. Ovo su sve malene sitnice koje su bitne za znati za izračun davanja za uvoz automobila. Dalje, naveli smo da ide sve u par faza, i za ta četiri navedena stadija bilo bi dobro da uz sebe imate kopije svih mogućih dokumenata u nekoliko primjera, kako ne bi bili nespremni. Homologacija traži Coc dokument koji je potvrda proizvođača automobila ili njegovog zastupnika, ako ga nemate nemojte brinuti, nabavi se u Hrvatskoj kod proizvođača automobila kojeg ste kupili. Koliki je osobni porez na sve ovo? Birate prema tablici ili procijeni. Sve ove bitnije informacije s izračunima i cijenama možete pronaći na stranici carinske uprave. Nakon što to pogledate, dobijete rješenje i plaćate navedeni porez iz izračuna i idete na sljedeći korak. Moramo naglasiti kako ne smijete zaboraviti da pri unosu vozila u Hrvatsku se plaća i naknada za gospodarenje otpadnim vozilima. Ove ukratko objašnjene faze nalaze se također na web stranici porezne.

Izračun davanja za uvoz automobila, odluka

Ako ste novi u svijetu uvoza/unosa automobila u Hrvatsku bilo bi dobro da se detaljno informirate o svim potrebnim obrascima i traženoj dokumentaciji kako ne bi kasnije bilo „nismo znali“. Izračun davanja za uvoz automobila smo naglasili da možete samostalno izračunati pomoću online detaljnih kalkulatora, ili možete tražiti na stranicama carinske uprave. Također bi bilo dobro i poželjno da sve ovo prolazite s nekim tko već ima iskustva u uvozu automobila, čisto da lakše prođete kroz tražene procese bez neke zbunjenosti. Budite svjesni da uz sve navedene troškove kao i izračun davanja za uvoz automobila postoje i dodatni manji troškovi. Ostaje pitanje da li je uvoz automobila na kraju isplativ? Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju je postalo nešto isplativije, iako mnogi i dalje tvrde da je preskupo. Bilo kako bilo odluka na uzimanju i uvoza automobila je striktno na vama uz malu pomoć nekoga tko je prije prošao isto ili uz pomoć onoga što ste naučili istraživajući tematiku uvoza/unosa automobila u Hrvatsku.

Tagovi: