Što je tekući račun

Zatražite kredit



Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 12:29
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je tekući račun

Što je tekući račun

Tekući račun je bankovni račun koje u bankama mogu otvoriti građani kako bi primali novčana sredstva i sa tog računa plaćati svoje troškove. U današnje vrijeme interneta tekući račun možete otvoriti u bilo kojoj banci putem interneta bez fizičkog odlaska u banku.

Na vrlo jednostavan i brz način možete ispunjavanjem online zahtjeva otvoriti tekući u svakoj banci. Čak možete u paketu dogovoriti i korištenje mobilne aplikacije, druge internetske opcije korištenja internet usluga banke za vaš novo otvoreni tekući.

Tekući vam služi da na njega možete primati plaću od nesamostalnog rada, te raspolagati svojim novcem kako želite. Možete koristiti debitnu karticu za beskontaktno plaćanje računa u trgovinama, benzinskim postajama, plaćanja internetom ili možete podizat gotovinu na bankomatima u zemlji ili inozemstvu. Također, sa tekućeg računa možete vršiti i plaćanja prema drugim pravnim i fizičkim osobama bilo da to radite putem internet bankarstva, mobilne aplikacije ili direktno u vašoj banci čija poslovnica vam je najbliža gdje se trenutno nalazite.

Tekući račun za mlade

Mlađe osobe koji su studenti i nemaju još stalno zaposlenje mogu otvoriti tekući račun za mlade u svakoj banci sa nešto skromnijim paketom usluga, ali i nižom naknadom za vođenje računa. Tekući za mlađe u većini banaka u paketima za mlade uključuje i otvaranje žiro računa jer na žiro račun studenti, ali i učenici mogu primati naknadu za studentski, učenički rad koje obavljaju kod različitih tvrtki i institucija.

U većini slučajeva paket za mlade ne uključuje otvaranje deviznog računa, no može se sa bankom dogovoriti i otvaranje deviznog računa ukoliko mlađa osoba ima potrebe za deviznim računom.

Usluge koje paket za mlade uključuje su internet bankarstvo, mobilno bankarstvo koje se koristi putem mobilnih aplikacija koje se instaliraju na pametne telefone, te SMS bankarstvo koje funkcionira putem SMS-a. Paket za mlade također uključuje usluge korisničkog servisa, mogućnost upotrebe trajnog naloga. Za svoj tekući račun mladi dobivaju debitnu beskontaktnu karticu koja služi kao platežno sredstvo.

Tekući račun za umirovljenike

Umirovljenici za primanje svoje mirovine mogu otvoriti tekući račun u banci u paketu za umirovljenike koji ima određene pogodnosti prilagođene potrebama umirovljenika. Također, neke banke nude i do 300% iznosa prekoračenja prema visini mirovine, ali i mogućnost u kojoj se mogu koristiti gotovinski krediti prilagođeni za umirovljenike.

Za svoj tekući račun kao i svi i umirovljenici će dobiti debitnu karticu koja je platežno sredstvo, u velikoj većini će to biti MasterCard ili debitna Visa kartica. Ujedno paketi za umirovljenike uključuju i kreditnu karticu po izboru kojom se može kupovati na rate beskamatno.

Mogućnost korištenja internet bankarstvom i/ili mobilnim bankarstvom je u ponudi u umirovljeničkom paketu ovisno što umirovljenik želi može koristiti obje mogućnosti. Također, paket uključuje i usluge e-broker za ulaganje u vrijednosne papire sa korištenjem usluga savjetnika za ulaganja. Ono što ovaj paket čini pristupačnijim su naknade koje su za transakcije za kunska plaćanja i do 50% niže od uobičajenih. Neke banke nude i asistencije u kući ili za automobil kako bi privukle nove korisnike umirovljeničkog paketa.

Tagovi: