Božićni plan štednje: Kako štedjeti za praznike

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 12:29
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Božićni plan štednje: Kako štedjeti za praznike

Štednja u kriznim vremenima je važnija nego što mislite

U teškim vremenima ljudi često govore da im je toliko teško i da nemaju od čega uštedjeti, što je samo donekle istina. Ako počnete raditi Božićni plan štednje napišite ga i držite ga se, podijelite troškove na na one fiksne, koje morate podmiriti (hrana, režije, održavanje automobila, rata kredita) i na one skrivene, bez kojih možete živjeti. Štednja u kriznim vremenima je važnija nego što mislite, jer vjerujte uvijek ima i prostora i potrebe za štednju.

U Božićnoj euforiji svi malo izgube orijentir u trošenju, što zbog običaja darivanja, što zbog potrebe da kupe to blagdansko blještavilo koje treba zasjeniti sve druge praznine u životima ljudi. Ali štednja je trenutno i trend i nužnost, pa čak i ekološki imperativ. Ako već jeste u besparici, gotovinski krediti vam mogu pomoći da za gotovinu kupujete na sniženjima, nabavite darak za sve bliske osobe i pripremite ukusnu i povoljnu blagdansku trpezu za pamćenje, bez minusa.

Štednja kroz plaćanje gotovinom

Psihološki učinak plaćanja karticama za neke ljude je poguban, izgube kompas u trošenju jer uopće nemaju osjećaj da troše novac. Dokazana je štednja kroz plaćanje gotovinom, jer se sami zaustavite kada vidite da se količina novca u novčaniku smanjuje. Uostalom ne morate baš sve kupiti, puno toga možete napraviti sami, napravite ukrase za bor i Božićne ukrase sami. Ako ste kreativni, možete i Božićne darove za bliske osobe napraviti sami ili darujte svakom tanjur kolača koje ionako pečete.

Personalizirani darovi nisu kupljeni darovi, napravite ih sami od onoga što imate pri ruci. Štednja vas ne tjera da se odreknete Božića, nego da imate najbezbrižniji Božić ikada. Neka vaš blagdanski stol bude pun, ali pripremite odmjerene količine hrane da ne bacate, jer više ne znači i bolje. Ne trebate nove ukrase za bor, ako su vam se stare kuglice polupale, zamijenite ih ukrasima koje ćete napraviti sami. Ne kupujte nepotrebne stvari samo zato što su na sniženju.

Štednja energije je također ušteda novca

Na mnogo načina se može uštedjeti, ako ste napravili Božićni plan štednje, držite ga se i nikako nemojte trošiti neplanirani novac. Internetsko kupovanje je velika zamka i lako se pretvori u kompulzivno trošenje i gomilanje nepotrebnih stvari. Iako mislite da Božić mora biti rasvijetljen “k’o Betlehem”, lampice na vašem boru ne moraju svijetliti cijelu noć dok svi spavaju, pogotovo ne cijelih blagdana. Štednja energije je također ušteda novca, obucite tople džempere i smanjite grijanje barem za 2°.

U pećnici, zahvaljujući rešetci i posuđu u nekoliko razina možete istovremeno spremati i 2 – 3 jela, što je ušteda i vremena i energije, a i suhe Božićne kolače tako možete peći u trostrukim kolačima. Štednja je moguća na svakom koraku, gasite svjetla u prostorijama koje trenutno ne koristite, nabavite štedne žarulje, u prostorima koje rijetko koristite stavite slabije žarulje, računala koja trenutno ne koristite stavite na odmaranje, peglanje svedite na nužno, pegla je veliki potrošač.

Tagovi: