Kako nanijeti kit na auto

Kako nanijeti kit na auto

Kako nanijeti kit na auto s obzirom na dubinu ogrebotine

Ogrebli ste svoje auto i želite ogrebotinu popraviti? Zanima vas kako nanijeti kit na auto s obzirom na dubinu ogrebotine? Pročitajte ovaj tekst i saznajte sve o tome kako nanijeti kit na auto s obzirom na dubinu ogrebotine.

Dubina ogrebotine više determinira to da li se kit može koristiti ili ne, nego sama dužina ogrebotine. Dublje ogrebotine znače i veće oštećenje što za sobom povlači i kompleksniji postupak popravka. Boja automobila u proizvodnji uglavnom ima tri sloja. Prvi sloj se sastoji od temeljnog premaza i sredstva za zaštitu od korozije.

Zadnji sloj je prozirni sloj ili lak koji automobilu daje sjaj. Ako lagano prijeđete noktom po ogrebotini i dubina ne bude veća od debljine komada papira, vrlo se vjerojatno radi o oštećenju gornjeg sloja, tj. laka, što se relativno jednostavno riješi. Kada je riječ o dubljim ogrebotinama, tada se vrlo vjerojatno radi o oštećenju sva tri sloja boje i to može biti kompliciranije, tj. nanos kita na auto može biti teži.

Kako nanijeti kit na auto i koji alat koristiti

Zanima vas kako nanijeti kit na auto i koji alat koristiti za to? U nastavku teksta donosimo sve o tome kako nanijeti kit na auto i koji alat koristiti. Postoji više vrsta alata pomoću kojeg možete nanijeti kit na svoj auto. Jedan od njih je i touch olovka, koju možete nabaviti vrlo jeftino. Ovisno koju marku odaberete, neke će vam biti učinkovitije od drugih.

Korištenjem touch olovki teško je postići dosljedne rezultate. Također možete kupiti i sveobuhvatnije komplete alata za nanošenja kita na auto. Obično se sastoje od niza vrlo blago abrazivnih krpa i maziva u spreju. Većina ovih kompleta dolazi i s konačnim prozirnim voskom ili tekućinom za dodatnu zaštitu popravljenom području.

Bez obzira koristite li olovku ili sveobuhvatniji komplet, dobra je ideja testirati proizvode na neupadljivom području na vašem autu. Obavezno pažljivo slijedite upute i važno je znati da je manje obično više kada se radi o popravljanju ogrebotina na automobilu. Izbjegavajte nanošenje kita na auta tijekom nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Kako nanijeti kit na auto korak po korak

Saznali ste sve o tome koji alat koristiti i karakteristikama ogrebotine i sada vas zanima kako nanijeti kit na auto korak po korak? Onda ste na pravom mjestu jer unutar ovog teksta ćete saznati kako nanijeti kit na auto korak po korak. Prvo što trebate napraviti je očistiti temeljito područje oko ogrebotine. Jer svaka prljavština koja ostane, može biti utrljana u boju i može se napraviti još veća šteta.

Nakon toga nanesite kit i to na način da popunite ogrebotinu tako da postoji malo povišenje u odnosu na okolno područje. Boja se mora posušiti i stvrdnuti i za to je potrebno najmanje jedna noć. Kada se posuši izbrusite navedeno povišenje do razine okolnog područja. Nakon toga opet očistite i posušite područje na kojem radite. Zatim ispolirajte to isto područje.

Na kraju nanesite zaštitni sloj preko područja na koji ste nanijeli kit. Zaštitni sloj dobivate uz komplet alata specijaliziranog za nanošenja kita na auto.

Tagovi:

Da li je vpn siguran

Da li je vpn siguran

VPN (Virtual Private Network) je tehnologija koja omogućuje sigurnu i privatnu vezu između uređaja i interneta. Kada koristite VPN, vaša internet veza se šifrira i preusmjerava preko VPN poslužitelja,

Kako odabrati agenciju za digitalni marketing

Kako odabrati agenciju za digitalni marketing

Vi imate viziju o svom poslovanju, proizvodima i uslugama koje želite plasirati, ali vaš brend je digitalno slabo vidljiv i ne dopire do ciljane publike. Ma kako kreativni i poduzetni bili, ne

Kako izmjeriti ROI društvenih medija

Kako izmjeriti ROI društvenih medija

ROI ili Return of Investment se može opisati kao standardna terminologija koja se koristi u ekonomiji. Riječ je o načinu preko kojeg investitor mjeri vraćenu investiciju. ROI je kao online alat postao