Kako prestati sumnjati u partnera

Kako prestati sumnjati u partnera

Kako prestati sumnjati u partnera, ljubomora, posesivnost ili znak ljubavi

Ako stalno sumnjate da vas partner vara, a nemate nikakvih dokaza za to, ozbiljno potkopavate svoj partnerski odnos bezrazložnom i toksičnom ljubomorom i na kraju će postati neizdrživo i to će vas razdvojiti. Ne vjerujte u stare bapske priče da je malo ljubomore zapravo znak ljubavi i da ako nisi ljubomoran ili ljubomorna onda ti zapravo i nije stalo. Kako prestati sumnjati u partnera kada posesivnost upravlja s vama, vaš partnerski odnos je već osuđen na propast. Ljubomora i posesivnost nisu znakovi ljubavi, prije govore o vašoj nesigurnosti, nego o partnerskoj vjernosti i uvijek blokiraju pozitivne emocije. Kako prestati sumnjati u partnera, umjesto da kontrolirte partnera poradite na podizanju vlastitog samopouzdanja i na izgradnji novog povjerenja, jer bez povjerenja nema stabilnog i održivog partnerskog odnosa. Možda i ne sumnjate toliko u partnera koliko mislite da su svi koji ugrožavaju vaš partnerski odnos bolji od vas i da zato morate braniti svoj teritorij.

Kako prestati sumnjati u partnera, istraži i shvati uzrok svojih sumnji u partnera

Ako mislite da stalno morate nadzirati i kontrolirati partnera jer mu ne vjerujete, istražite i shvatite uzrok svojih sumnji, ako se želite opustiti i uživati u svom partnerskom odnosu. Ako se bojite gubitka, ostavljanja, odbacivanja to možda ima korijene u vašem odrastanju, a ne u vašem partneru i njegovom ponašanju. Kako prestati sumnjati u partnera, ako se bojite poniženja i ignoriranja možda vas i inače muči osjećaj manje vrijednosti i u drugim međuljudskim odnosima. Ako ograničavate partnera, stavite se na njegovo mjesto i zamislite sebe pod takvim ograničenjima. Ako ste se ovisnički vezali, to nije ljubav, a s vremenom će postati veliki teret. Kako prestati sumnjati u partnera, možda ne bi trebali reagirati na svaku sumnju kada se pojavi, pustite vremenu da pokaže jesu li vaše sumnje utemeljene. Ne uspoređujte svog partnera sa ljudima iz vaše prošlosti koji su vas povrijedili, nije u redu da ispata za tuđe grijehe i loše postupke prema vama.

Kako prestati sumnjati u partnera, dajte prostora jedno drugom, izgradite povjerenje

Ne dišite jedno drugom za vratom, dajte prostora jedno drugom inače ćete se ugušiti i ubiti ljubav. Izgraditi povjerenje je imperativ svakog uspješnog i sretnog partnerskog odnosa. Sjedite za istim stolom, ali pijte svatko iz svoje čaše i jedite svatko iz svog tanjura. Kako prestati sumnjati u partnera, kolikogod se voljeli ostavite jedno drugom malo prostora za privatnost i ne čeprkajte jedno drugom po glavi. Kada i nešto pitate, prihvatite odgovore s povjerenjem, nemojte pokušavati partneru ući u glavu. Izjave tipa; mi sve govorimo jedno drugome su pomalo stupidne, imati male tajne znači imati pravo na privatnost. Kako prestati sumnjati u partnera, nije partner vaše vlasništvo, a niste ni vi njegovo, prema tome okanite se posesivnosti. Ljubomora često pokazuje da ne volite sami sebe, ako je tako, kako će vas bilo tko voljeti, pa i vaš partner. Volite sebe i gradite međusobno povjerenje svaki dan, uvijek iznova. Bez međusobnog povjerenja nema zdravog partnerskog odnosa.

Tagovi: