Kako promijeniti wifi lozinku

Kako promijeniti wifi lozinku

Kako promijeniti wifi lozinku na iPhone-u

Kada se spojite svojim iPhoneom na neku wifi mrežu, iPhone će zapamtiti tu wifi mrežu i njezinu lozinku, tako da će se vaš iPhone automatski spojiti na nju. Ali se može dogoditi da se lozinka wifi mreže promijenila i tada će iPhone imati problema u povezivanju jer je zapamtio staru lozinku, koja više ne vrijedi. S obzirom da vam nije ponuđena prilika da promijenite lozinku, sigurno se pitate kako promijeniti wifi lozinku na iPhone-u.

U nastavku teksta objasniti će vam se kako promijeniti wifi lozinku na iPhone-u. Kako bi promijenili wifi lozinku na iPhone-u, otiđite na Postavke na vašem iPhone-u. Kliknite na wifi i tada će vam se ponuditi lista sa wifi mrežama na koje se možete spojiti. Pronađite wifi mrežu kojoj želite promijeniti lozinku. Kliknite na ikonu plave strijele pokraj imena mreže. Tamo ćete vidjeti detaljne postavke wifi mreže, poput wifi IP adrese, router adrese, DNS itd. Tamo će vam također biti ponuđena opcija „Zaboravite ovu mrežu“. Kliknite na nju i potvrdite promjenu i tada će vaš iPhone izbrisati lozinku za wifi vezu.

Sljedeći puta vaš iPhone se neće automatski spojiti na tu mrežu. Kada se ćete se htjeti ponovno povezati na tu istu wifi mrežu, morati ćete ukucati novu lozinku, koju će tada iPhone zapamtiti i automatski se pomoću nje ulogirati na tu wifi mrežu.

Kako promijeniti wifi lozinku na ruteru

Ako nikada niste posvetili puno pažnje svom ruteru, onda se možete pitati zašto se uopće truditi oko učenja kako promijeniti wifi lozinku na ruteru. Odgovor na ovo pitanje je vrlo jednostavan. Kada naučite kako promijeniti wifi lozinku na ruteru, moći ćete povećati sigurnost svoje wifi mreže i na taj ćete način biti manje ranjivi hakerskim napadima.

Savjetuje vam se kada dobijete svoj ruter da promijenite postavljenu lozinku. Ako ostavite postavljenu lozinku, netko drugi može vrlo jednostavno ući na vašu mrežu i napraviti nered sa njezinim postavkama. Ta ista osoba može doći do vaših osobnih podataka, a da vi ništa o tome ne znate.

Kako bi promijenili wifi lozinku na ruteru unesite IP adresu vašeg rutera na Internet tražilicu. Ulogirajte se svojim korisničkim imenom i postavljenom lozinkom. Otiđite na Postavke i odabarite Promijeni ruter lozinku ili sličnu opciju. Unesite novu lozinku i spremite promjenu. Potrudite se da vaša nova lozinka bude jaka zbog vaše sigurnosti.

Kako promijeniti wifi lozinku na Windows 10 programu

Postavili ste lozinku za wifi mrežu na Windows 10 programu, ali vam se dogodilo da ste ju zaboravili i sada želite promijeniti ponovno lozinku. Zanima vas kako promijeniti wifi lozinku na Windows 10 programu? Onda pročitajte ovaj tekst i saznajte sve o tome kako promijeniti wifi lozinku na Windows 10 programu.

Pratite sljedećih nekoliko koraka i uspješno ćete promijeniti svoju wifi lozinku. Otiđite na „Start“ i odaberite „Postavke“. Unutar „Postavki“ odaberite „Mreže i Internet“. Od ponuđenih opcija odaberite wifi i unutar njega kliknite na „Upravljanje mrežama“. Odaberite wifi mrežu koju koristite i kliknite na „Zaboravi“. Pričekajte neko vrijeme i zatim se probajte ponovno prijaviti na tu istu wifi mrežu, a da prilikom ulogiravanja utipkate novu lozinku za tu wifi mrežu.

Mijenjanje wifi lozinke na Windows 10 programu se može obaviti i uz pomoć „Control Panel“ opcije. Unutar navedene opcije odaberite „Network and Internet“, a zatim „Network and sharing center“. Kliknite zatim na opciju „Change adapter setting“. Otvorite opciju „Status“ za wifi mrežu koju koristite i unutar Wifi postavki kliknite „Wireless Properties“. Unutar navedene opcije izaberite opciju „Security“ i tamo promijenite svoju wifi lozinku te zatim kliknite ok kako bi se spremile napravljene promjene.

Tagovi:

Da li je vpn siguran

Da li je vpn siguran

VPN (Virtual Private Network) je tehnologija koja omogućuje sigurnu i privatnu vezu između uređaja i interneta. Kada koristite VPN, vaša internet veza se šifrira i preusmjerava preko VPN poslužitelja,

Kako odabrati agenciju za digitalni marketing

Kako odabrati agenciju za digitalni marketing

Vi imate viziju o svom poslovanju, proizvodima i uslugama koje želite plasirati, ali vaš brend je digitalno slabo vidljiv i ne dopire do ciljane publike. Ma kako kreativni i poduzetni bili, ne

Kako izmjeriti ROI društvenih medija

Kako izmjeriti ROI društvenih medija

ROI ili Return of Investment se može opisati kao standardna terminologija koja se koristi u ekonomiji. Riječ je o načinu preko kojeg investitor mjeri vraćenu investiciju. ROI je kao online alat postao