Kako spojiti kleme

Kako spojiti kleme

Kako spojiti kleme na automobilu

Auto vam neće upaliti? Imate problema sa baterijom automobila? Ne brinite, vaš problem možete riješiti uz pomoć klema. Ako ne znate kako spojiti kleme na automobilu, onda svakako pročitajte ovaj tekst i saznajte sve o tome kako spojiti kleme na automobilu. Spajanje klema na automobilu ovisi o modelu automobila, pa provjerite u papirima automobila kako se točno to radi, ali u ovom tekstu će vam se dati generalne instrukcije.

Prije nego što spojite kleme, provjerite da su obje baterije slične voltaže, u protivnom riskirate oštećenje elektronike na svom automobilu. Približite automobile blizu jedan drugom, ali osigurajte da se automobili ne dodiruju. Automobili moraju biti ugašeni kada spajate kleme. Spojite jednu crvenu klemu na pozitivnu (+) stranu prazne baterije, a drugu crvenu klemu na pozitivnu (+) stranu pune baterije. Spojite jedan crni kraj klema na negativnu (-) stranu pune baterije, a drugi crni kraj klema spojite na neki veliki metalni dio motora.

Nikada ne spajajte drugi crni kraj klema na negativnu stranu prazne baterije. Upalite automobil i neka radi nekoliko minuta. Nakon nekog vremena upalite i auto sa praznom baterijom. Kada se taj auto upali, odmah skinite kleme sa baterija i to obrnutim redoslijedom.

Kako spojiti kleme na brodu

Kada se brodski motor ne želi upaliti, možda ćete trebati spojiti kleme na brodsku bateriju. Spajanje klema na brodsku bateriju je puno lakše nego što se možda čini i jako je slično spajanju klema na automobilu. Ukoliko ne znate kako spojiti kleme na brodu, pročitajte ovaj tekst i saznajte sve o tome.

Prvo što trebate napraviti je provjeriti da li nešto sprječava bateriju da normalno radi. Provjerite da ništa ne blokira konekcije. Prije nego krenete spajati kleme na brodu, također morate provjeriti da su sve električne komponente na brodu ugašene. Komponente moraju biti ugašene radi vaše sigurnosti, ali i radi toga da ništa ne troši bateriju. Brodsku bateriju možete klemama spojiti na drugu brodsku bateriju, ali čak i na automobilsku bateriju.

Provjerite da ste spojili pozitivnu stranu sa pozitivnom, a negativnu stranu sa negativnom. Pričekajte nekoliko minuta da se baterija napuni. Zatim upalite brodski motor i od spojite kleme. Ukoliko vam je ostalo još nepoznanica o tome kako spojiti kleme na brodu, raspitajte se kod brodskih mehaničara da vam dodatno objasne taj postupak.

Kako spojiti kleme na kosilicu za travu

Često koristite svoju kosilicu za travu? Imate velike površine za pokositi i zbog toga vam se često dogodi da se isprazni baterija na kosilici za travu? Do sada nikada niste spajali kleme na kosilicu za travu i sada se pitate kako spojiti kleme na kosilicu za travu? Onda ste na pravom mjestu jer nakon što pročitate ovaj tekst, znati ćete sve o tome kako spojiti kleme na kosilicu za travu.

Za svoju sigurnost osigurajte nekoliko preduvjeta prije što krenete spajati kleme na kosilicu za travu. Nosite zaštitne rukavice i naočale, ne stojte direktno iznad baterije kada spajate kleme i ugasite motor automobila prije nego upalite kosilicu, jer vam se može dogoditi da previše napunite bateriju kosilice.

Kao i kod automobila i broda i kod kosilice za travu morate spojiti pozitivnu stranu sa pozitivnom, a negativnu stranu sa negativnom. Kada se baterija napuni, ugasite motor automobila, a nakon toga upalite kosilicu. Nakon toga od spojite kleme obrnutim redoslijedom.

Tagovi:

Da li je vpn siguran

Da li je vpn siguran

VPN (Virtual Private Network) je tehnologija koja omogućuje sigurnu i privatnu vezu između uređaja i interneta. Kada koristite VPN, vaša internet veza se šifrira i preusmjerava preko VPN poslužitelja,

Kako odabrati agenciju za digitalni marketing

Kako odabrati agenciju za digitalni marketing

Vi imate viziju o svom poslovanju, proizvodima i uslugama koje želite plasirati, ali vaš brend je digitalno slabo vidljiv i ne dopire do ciljane publike. Ma kako kreativni i poduzetni bili, ne

Kako izmjeriti ROI društvenih medija

Kako izmjeriti ROI društvenih medija

ROI ili Return of Investment se može opisati kao standardna terminologija koja se koristi u ekonomiji. Riječ je o načinu preko kojeg investitor mjeri vraćenu investiciju. ROI je kao online alat postao