Koliki je porez na nekretnine

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 15.07.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Koliki je porez na nekretnine

Koliki je porez na nekretnine, kada se plaća?

Nekretnine su zadnjih godina postale dosta unosni business, bilo da je riječ o njihovoj prodaji ili najmu. Pitanja koja se najčešće postavljaju su koliki je porez na nekretnine, kada i koliko se plaća kod kupnje, prodaje, gradnje ili nasljeđivanja? Da li se možda porez ne mora platiti itd. Porez se plaća gotovo svugdje, čak i kada je riječ o darovnoj nekretnini. Razlike su u tome da li ste recimo prvi kupac nekretnine, da li prodajete nekretninu nakon kupnje, da li nasljeđujete nekretninu, da li recimo nakon rastave braka uređujete imovinske odnose oko nekretnine. Svaka od navedenih stavki ima drugačiji način oporezivanja nekretnine. Za detaljne informacije koliki je porez na nekretnine i tko sve ima pravo na oslobođenje plaćanja poreza, kao i o nasljednim i darovnim nekretninama savjetujemo vam da posjetite web stranicu Središnjeg državnog portala gdje je u detalje objašnjeno sve vezano za poreze na nekretnine. Mi ćemo ukratko navesti osnove oko poreza na nekretnine.

Koliki je porez na nekretnine, razlike u plaćanju

Naravno da postoji razlika između nekoga tko prvi put kupuje nekretninu i nekoga tko prodaje nekretninu. Koliki je porez na nekretnine se razlikuje. Primjerice, oni koji su se odlučili kupiti prvu nekretninu i žele riješiti svoje stambeno pitanje ne plaćaju porez na promet nekretnine do određene veličine stana, a to ovisi o broju članova u tom domaćinstvu. Npr za jednočlano domaćinstvo oslobođenje poreza je do 50 četvornih metara, za dvočlano do 65, tročlano do 80 itd. Plaća se porez na razliku. Ako netko prodaje nekretninu kupljenu u roku od pet godina, gubi se pravo na oslobođenje poreza i plaća se porez na cijelu vrijednost. Kod kupnje zemljište za kuću kao prve nekretnine, oslobađa se plaćanje poreza do zemljišta veličine 600 kvadrata, naravno na razliku se plaća porez. Kod nasljeđivanja nekretnine porez ne plaća, ali samo ako se nekretnina stječe bez naknade. Proda li se nasljedna nekretnina među nasljednicima, plaća se porez kao i kod svakog kupca. Porez ne plaćaju ni bivši bračni drugovi koji nakon rastave uređuju imovinske odnose vezano za nekretnine. Porez se također ne plaća kod kupnje nekretnine na području posebne državne skrbi ako se tamo prijavljuje mjesto prebivališta, ili ako ta nekretnina služi za obavljanje određenih djelatnosti. Koliki je porez na nekretnine je pitanje na koje je drugačiji odgovor ovisno o kakvoj nekretnini je riječ.

Koliki je porez na nekretnine, kako izbjeći porez

Na web stranici porezne uprave naći ćete odgovor na pitanje kako doći do poreznog oslobođenja, i koja vam je sve dokumentacija potrebna za navedeno. Ukratko, građani koji ne moraju plaćati porez na promet nekretnina su; Građani koji steknu nekretninu u postupku vraćanja oduzete imovine. Izbjeglice ili prognanicu koji su stekli svoju nekretninu zamjenom nekretnine u inozemstvu. Zaštićeni najmoprimac koji kupuje stan/zgradu/kuću u kojem će stanovati na temelju ugovora o najmu. Građani koji kupuju zgradu/kuću/stan kao i zemljište na kojem imaju stanarsko pravo. Bračni drug, potomak ili netko drugi tko je s primateljem napravio ugovor o doživotnom uzdržavanju. Koliki je porez na nekretnine uvijek uvelike ovisi o tome za što nekretnina služi i kako ste ju kupili ili možda naslijedili. Za pitanje koliki je porez na nekretnine najbolje je posavjetovati se u poreznoj upravi, jer oni vam jedino mogu reći koje povlastice imate ili nemate pri porezu na nekretninu, sve ovisi zapravo o vama.

Tagovi:

Kako doći do brzog zajma bez odlaska u banku?

Kako doći do brzog zajma bez odlaska u banku?

U današnjem digitalnom dobu, sve više ljudi traži načine kako dobiti financijsku pomoć bez potrebe za posjetom bankama. Jedan od najpopularnijih i najpraktičnijih načina je korištenje online platformi

Kako provjeriti uvjete i kamate za online pozajmice

Kako provjeriti uvjete i kamate za online pozajmice

Ako želite saznati kako provjeriti uvjete i kamate za online pozajmice, jedan od prvih koraka je posjetiti službene web stranice pružatelja takvih usluga. Većina renomiranih financijskih institucija s