Koliki kredit mogu dobiti

Koliki kredit mogu dobiti

Koliki kredit mogu dobiti i kako se rangira to

Koliki kredit mogu dobiti, ovisi o zajmodavcu s kojim radite, vašoj kreditnoj povijesti i drugim čimbenicima. Dok utvrđujete koliko ćete posuditi, također ćete htjeti razmotriti koliko si možete priuštiti u mjesečnim uplatama i koja će vas kamatna stopa koštati tijekom trajanja kredita. Ako razmišljate o osobnom zajmu i pokušavate odlučiti koliko ćete posuditi, evo što trebate znati.

Osobni krediti dolaze u svim veličinama, neki zajmodavci nude manje od 100 EUR, a drugi do 100. 000 EUR. Taj raspon, međutim, ne određuje koliki kredit mogu dobiti. A iznosi mogu ovisiti o vrsti osobnog zajma koji odaberete. Na primjer, većina osobnih kredita s ​​malim dolarima su kratkoročni krediti od zajmodavaca putem interneta i do dana plaćanja. Ti su krediti obično dostupni ljudima iz čitavog kreditnog spektra, ali često naplaćuju pretjerane naknade i kamate i pružaju kratke uvjete otplate. Suprotno tome, mnogi zajmovi namijenjeni ljudima s boljim kreditnim rejtingom obično imaju veće minimalne i maksimalne iznose kredita. Ovi krediti također obično dolaze s dužim rokovima otplate, što vam može pružiti više prostora za disanje s vašim planom otplate.

Koliki kredit mogu dobiti i što utječe na to

Svaki zajmodavac ima svoj skup kriterija za određivanje iznosa kredita. Ali općenito, evo nekoliko primarnih čimbenika koliki kredit mogu dobiti.

Ponude zajmodavca: čak i među zajmodavcima sa sličnim uvjetima kredita i kreditnim zahtjevima, možete vidjeti širok raspon iznosa zajma. Na primjer, neki nude zajmove u rasponu od 5. 000 EUR do 100. 000 EUR, dok neki od 3. 500 EUR do 40. 000 EUR. Oba zajmodavca nude zajmove ljudima s dobrim do izvrsnim kreditnim rezultatima. Vaša kreditna ocjena bitan je element u procesu preuzimanja kredita. Što je veći vaš kreditni rezultat, to ćete manje rizikovati da ne ispunite obveze po zajmu. Kao rezultat toga, možete se kvalificirati za veće iznose zajma ako imate dobar rezultat nego što bi mogao imati netko s niskim kreditnim rezultatom. Mnoge tvrtke za osobne zajmove također imaju minimalne kreditne ocjene.

Uz vašu kreditnu ocjenu, zajmodavci će u vašem kreditnom izvješću pregledati i druge čimbenike koji mogu ukazivati ​​na potencijalni rizik. Ako je vaša kreditna ocjena pristojna, ali na vašem kreditnom izvješću imate značajne negativne stavke, poput propuštenih uplata zajma ili računa u zbirkama, to bi moglo naštetiti vašim mogućnostima da se kvalificirate za veći kredit. Drugi čimbenik koji zajmodavci uzimaju u obzir kad podnosite zahtjev za kredit je vaša sposobnost da ga otplatite i to uvjetuje koliki kredit mogu dobiti. Da bi to utvrdili, pogledat će vaš godišnji prihod – obično postoji zahtjev za minimalnim prihodom – kao i vaše isplate duga. Zajmodavci će izračunati vaš omjer duga i dohotka ili koliko vašeg mjesečnog bruto dohotka ide na otplatu duga, da bi stekli ideju o vašoj mogućnosti da izvršite još jednu mjesečnu uplatu i koliko veliko plaćanje možete podnijeti.

Budući da je svaki zajmodavac drugačiji u načinu na koji uzima u obzir svaki od ovih čimbenika, dobra je ideja kupovati i usporediti više ponuda zajma kako biste poboljšali šanse za postizanje boljeg. Neka web mjesta za kredit omogućuju vam da se kvalificirate i usporedite ponude zajmova od više zajmodavaca na jednom mjestu na temelju vašeg kreditnog profila.

Koliki kredit mogu dobiti uz mjesečne otplate

Samo zato što zajmodavac utvrđuje da si možete priuštiti određeni iznos kredita na temelju vašeg kreditnog profila, prihoda i duga, ne znači da biste trebali uzeti maksimum koji se nudi.

Koristite osobni kalkulator kredita koji će vam pomoći da izračunate plaćanje kredita na temelju iznosa i koliki kredit mogu dobiti, kamatne stope i roka otplate, kao i koliko ćete platiti tijekom trajanja kredita, uključujući troškove kamata.

Zatim provjerite svoj proračun da biste odlučili možete li si priuštiti trošak koji nosi brzi kredit. Plaćanje zajma može vam ograničiti sposobnost postizanja drugih financijskih ciljeva, stoga budite sigurni da ste odredili prioritete kako upotrebljavate i trošite novac te koliki kredit mogu dobiti.

Ako je vaša kreditna ocjena već u dobroj formi, možete odlučiti krenuti naprijed i podnijeti zahtjev za brzi kredit. Ako vaš rezultat ipak nije tamo gdje želite, razmislite isplati li se pričekati i izgraditi kredit prije nego što se prijavite. Ovisno o tome koliko možete povećati rezultat, mogli biste uštedjeti stotine ili čak tisuće eura na kamatama.

Tagovi:

Banke Slovenija

Banke Slovenija

Prema Zakonu o bankama, Banke Slovenija dobivaju ovlaštenja za pružanje bankarskih usluga, međusobno priznatih usluga i dodatnih financijskih usluga. U istraživanju slovenskog internetskog bank

Trebam novac danas

Trebam novac danas

Jednog se jutra probudite tek da shvatite da vam novac treba sada, loš kredit vas proganja i hrpe računa čekaju na plaćanje. Kakav je osjećaj? Prilično razorno, zar ne? Shvatiti da vam novac tr

Može li sudužnik dići kredit

Može li sudužnik dići kredit

Sudužnici će možda moći urediti bankovni račun (koji se naziva i naplatom sredstava na bankovnom računu) koji imate zajedno s nekim drugim tko nije vaš supružnik. Vjerovnik može uzeti novac s v