Recept za pizzu

Recept za pizzu

Recept za pizzu i tijesto

Brašno za kruh najbolje je brašno za domaće tijesto za pizzu. Možete koristiti višenamjensko brašno umjesto krušnog brašna kako je navedeno u receptu, ali krušno brašno sadrži više glutena od višenamjenskog brašna i učinit će hrskaviju koricu za vašu pizzu. Također, ako kvasac ne počne pjeniti ili cvjetati u roku od 10 minuta nakon dodavanja u vodu u 1. koraku izrade tijesta za pizzu, vjerojatno je mrtav. Morat ćete ispočetka s novim, aktivnim kvascem. I tijesto je jako bitan dio kada želite dobar recept za pizzu. Mjerenja čašama može se razlikovati ovisno o načinu na koji lopite brašno (brašno razmrsimo, lagano zagrabamo i poravnamo nožem). Stoga preporučuje se korištenje kuhinjske vage za mjerenje težinskih količina brašna. Samo tako ćete dobiti dosljedno precizno mjerenje koje recept za pizzu zahtjeva.

Izrada domaćeg tijesta za pizzu može zvučati kao puno posla, ali toliko se isplati pohvaliti. Samo tijesto zahtijeva malo sastojaka i samo malo vremena dizanja i odmora. Dok čekate da tijesto bude spremno, možete se baciti na posao pripremajući umak od rajčice, sjeckajući svježe povrće ili ribajući sir koji ćete staviti na vrh. Pecite 15 minuta, ukrasite bosiljkom (ili, budimo pravi, više sira) i uživajte u pokazivanju svoje kreacije – bolje nego iz restorana.

Recept za pizzu i savjeti koje trebate znati

Ne morate pustiti da vam tijesto za pizzu naraste preko noći – ili do 48 sati – u hladnjaku, ali ako to učinite, razvit će više okusa i mjehurića zraka koji će se napuhati kad se pizza skuha. (Neki se ljudi posvađaju oko kriški zračnim mjehurićima. ) Pazite da tijesto izvadite iz hladnjaka sat vremena prije nego što ga upotrijebite kako biste ga doveli na sobnu temperaturu. Pizzerije olakšavaju oblikovanje tijesta u okrugle krugove, ali u vašoj kuhinji treba malo vježbe da ga dobijete kod kuće. Isprobajte ove savjete za recept za pizzu i pravljenje pizze kod kuće. Rad s tijestom za pizzu najlakše je ako je sobne temperature i jednako važno kao i dobar recept za pizzu. Ako je tijesto smrznuto, odmrznite ga u hladnjaku prije nego što ga stavite na sobnu temperaturu. Za tijesto pripremite veliku pobrašnjenu površinu, ali počnite oblikovati tijesto rukama. Krećući se u krug, povucite od sredine prema van dok tijesto ne postane preveliko za ručno rukovanje. Stavite tijesto na pobrašnjenu površinu i – dlanom nastavite širiti krug dok ga više ne možete razvući. Pustite da tijesto odmori pet minuta. Nastavite istezati rukom. Ako tijesto ne možete postići željenog promjera samo dlanom, upotrijebite dobro pobrašnjenu oklagiju da ga nastavite ravnati, radeći od sredine prema van. Ako vaše tijesto ne završi savršeno u pizzeriji, pizza će biti jednako dobra. Nastavite raditi domaće pizze i bit ćete bolji u tome.

Recept za pizzu i koje dodatke odabrati

Sir mozzarella je najčešće korišteni sir na pizzi, ali zasigurno nije jedini koji možete koristiti. Možete koristiti bilo koji sir koji se dobro topi i to zasigurno sadrži dobar recept za pizzu na popisu sastojaka. Za bolju topljivost koristite svježe naribani sir. Prethodno isjeckani sir kupljen u trgovini obložen je tvari koja sprječava nakupljanje, ali također otežava topljenje. Postoje neki dodaci koje treba najprije skuhati prije dodavanja pizze jer se tijekom kuhanja pizze neće potpuno kuhati u pećnici. Svako sirovo meso treba biti potpuno kuhano prije nego što ga dodate kao preljev. Kuhaj. hr Također, svako povrće koje ne želite biti sirovo na kuhanoj pizzi, poput luka, paprike, brokule ili gljiva, prvo treba pirjati. Ostale savjete za dodatke potražite na kuhaj.hr

Tradicionalno, umak za pizzu ide na vrh tijesta. Ako koristite usitnjeni sir, stavite sir sljedeći, a zatim na dodatke. Ako upotrebljavate svježe komade mozzarelle, trebali bi se nastaviti nakon dodavanja. Ako upotrebljavate parmezan zajedno s drugim usitnjenim sirom, parmezan se može posuti na vrh dodataka. Ali, ne bojte se pomiješati redoslijed sira i dodataka da biste vidjeli što će se dogoditi, poigrajte se i sami sastavite svoj recept za pizzu.

Tagovi: