Što je iptv

Što je iptv

Što je iptv i što to znači

Naišli ste na pojam iptv, ali ne znate što je iptv i što to znači? Pročitajte ovaj tekst i saznajte što je iptv i što to znači. Iptv je skraćenica od „Internet-based protocol television“ i odnosi se na televiziju gdje Internet omogućuje televizijski program i videa, bilo da se radi prijenosu uživo ili na zahtjev.

Iptv daje gledateljima prednost i pogodnost za odabir programa koji žele gledati, bilo kad i bilo gdje. Iptv koristi mrežu koja se temelji na internetskom protokolu za isporuku tv kanala. Internetske mreže se razlikuju od kabelskih i satelitskih u tome što nude sadržaj putem istog modela usluge, tkzv. klijent-poslužitelj koji također pruža e-poštu, web stranice i druge internetske usluge.

Internet protokol je jezik koji se koristi za prijenos podatkovnih paketa između računala spojenih na internetsku mrežu. Potrošač zahtijeva i prima tv emisije, a video sadržaji se gledatelju dostavljaju mrežama zasnovanim na internetskom protokolu, umjesto kabelom ili satelitom. Iptv ima mogućnost pohranjivanja programa na kraju emitiranja, omogućujući korisnicima da sadržaj zatraže u bilo kojem trenutku putem interneta.

Što je iptv i koje su prednosti

Želite ugovoriti iptv, ali ne znate što je iptv i koje su prednosti? U nastavku teksta vam donosimo sve o tome što je iptv i koje su prednosti. Ono što je dobro kod iptv je njegova financijska isplativost i to na način da koristi postojeću internetsku mrežu, televiziju, računala bez potrebe za odvojenim satelitskim ili zračnim signalima.

Kod iptv je dobro što dopušta dodavanje novih televizora koji mogu koristiti uslugu istog iptv računa. Potrebna je samo Internet veza kako bi se iptv mogao koristiti. Prednost iptv je to što se relativno jednostavno koristi i što omogućava korisnicima veću sigurnost. Iptv se može koristiti i izvan žičanog LAN-a, pa tako sadržaj iptv možete gledati i na svom mobilnom uređaju, bilo gdje se nalazili, a da imate pristup Internet mreži. Ono što je je također prednost iptv je to što se usredotočuje na korisničko iskustvo.

Drugim riječima, važno je korisničko iskustvo od korištenja izvora sadržaja do njegovog prikaza. Iptv ima i niže troškove upravljanja jer stavlja AV distribuciju pod IT kontrolu.

Što je iptv i koje usluge nudi

Što je iptv i koje usluge nudi česta su pitanja koja postavljaju ljudi koji planiraju aktivaciju iptv-a. Ukoliko ne znate što je iptv i koje usluge nudi, odgovore na ta pitanja ćete pronaći u ovom tekstu. Osim što emitira klasične TV programe, iptv nudi i interaktivne usluge. Iptv tako nudi opciju „Video on Demand“, odnosno individualnu dostavu video sadržaja.

Omogućuje korisnicima gledanje bilo kojeg filma iz svoje ponude. Iptv nudi i opciju pay-per-view i na taj način korisnici mogu gledati bilo koji sadržaja koji nudi takvu opciju. Najčešće se radi o sportskim sadržajima koji se na taj način financiraju. Postoji i opcija Tv on Demand koja omogućuje da se odabrani TV kanali snimaju, kako bi se mogli gledati bilo kada, odnosno kada je korisniku najpogodnije.

Sadržaj uživo također je jedna od usluga koja je na raspolaganju korisnicima iptv-a. Kao što vidite iptv nudi veliki broj usluga koje olakšavaju korisnicima gledanje televizijskog sadržaja u bilo koje vrijeme i bilo gdje da se nalazili. Jedini uvjet je da imaju stabilnu Internet mrežu.

Tagovi:

Kako otključati auto bez ključa

Kako otključati auto bez ključa

Zaključali ste automobil, a da su vam pritom ključevi ostali unutar automobila? To može biti jako frustrirajuće, pogotovo ako vam se negdje žuri. Uvijek možete nazvati auto službu ili bravara, ali to

Kako ugasiti alarm na autu

Kako ugasiti alarm na autu

Uključio vam se alarm na autu i ne radi vam daljinski ključ? Ne brinite, iako vam ne radi daljinski ključ za auto, bilo zbog prazne baterije ili bilo zbog nekog kvara, još uvijek možete ugasiti alarm

Što je youtube

Što je youtube

Ako ste se ikada pitali što je youtube analitika, onda ste na pravom mjestu. Naime, u ovom tekstu ćete saznati sve o tome što je youtube analitika. Youtube analitika se odnosi na korištenje analiza i