Što je refinanciranje kredita

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 8:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je refinanciranje kredita

Što je refinanciranje

Što je refinanciranje kredita? Možda uopće niste ni upoznati da to postoji jer jednostavno niste financijske struke i sve vezano uz novac vam predstavlja problem i ne snalazite se.

Refinanciranje kredita je kada sa novim kreditom zatvarate već postojeće kredite ili samo jedan kredit. Novi kredit kojim ćete zatvoriti svoje postojeće kredite i druge dugove na primjer minus po tekućem računu, dugovanja po kreditnim karticama ili vam jednostavno treba dodatna gotovina za na primjer kupovinu automobila.

Možda samo želite dobiti povoljnije uvjete kreditiranja bez ičeg gore navedenog jer stari kredit ima vrlo nepovoljne uvjete za vas a novim ćete kreditom dobiti povoljnije uvjete, kao na primjer rata kredita će biti manja koju ćete moći otplaćivati jer staru ratu niste mogli otplaćivati jer vam je bila previsoka, pa ćete novim refinanciranim kreditom produžiti rok otplate pa možda i čak uz povoljniju kamatnu stopu nego što ste imali kod starog kredita. Puno je razloga zašto otvarati novi kredit kako biste sebi stvorili povoljniju financijsku situaciju. U Bugarskoj je zadnjih godina popularan pojam бързи кредити što u prijevodu označava brze kredite. Ova zemlje je jedan od primjera kako se krediti refinanciraju uzimanjem drugih kredita odnosno kredita na kredit.

Uvjeti za refinanciranje

Uvjeti za refinanciranje trebaju biti povoljniji nego što ste imali kod starog kredita, jer u protivnom ulazite u još nepovoljniju situaciju nego u kojoj ste bili sa starim kreditom. Uz ovakve uvjete inflacije kada su cijene svih egzistencijalnih roba i usluga drastično narasle, a vama se plaća nije povećala zasigurno vam je postojeća rata kredita i njezina otplata postala nemoguća misija.

Pripazite da kamatne stope budu povoljnije od kredita koje zatvarate, prilagodite iznose rata za otplatu prema svojim mogućnostima da možete neometano živjeti od ostatka primanja, te prema tome i tražite otplatni plan.

Moguće je da ste za stari kredit trebali dati instrumente osiguranja plaćanja, poput zadužnice, hipoteke, izjave o zapljeni računa, što ćete vjerojatno imati i kod novog kredita za refinanciranje, no ukoliko su ostali uvjeti povoljniji i to će riješiti vašu financijsku situaciju za dulje vrijeme svakako je bolja varijanta nego da vam banka sjedne na hipoteku zbog nemogućnosti redovite otplate rata kredita.

Kada se odlučiti na refinanciranje

Trenutak kada trebate razmišljati da krenete na refinanciranje je trenutak u kojem ne možete podmirivati svoje mjesečne obaveze jer ste zagušeni ratama kredita, računima za režije, troškovima hrane, odjeće, goriva, školskih knjiga i ostalih egzistencijalnih stvari. Ukoliko vaša primanja nisu dovoljna kako bi pokrili sve navedeno, trebate refinanciranje.

Ovaj financijski korak će vam pomoći da postojeći kredit presložite sa povoljnijim uvjetima i prilagodite ratu kredita svojim trenutnim mogućnostima, te možda uz to i dignete malo više novaca i financijski se oporavite. Nažalost plaće ne rastu istom brzinom kao što rastu životni troškovi, a uz postojeće kredite sigurno vam je voda došla do grla.

Refinanciranjem ćete sve to riješiti, no možda ćete na malo dulji rok otplaćivati, ali svakako se to bolje isplati nego da vam banka sjedne hipotekom na nekretninu ili blokira račun gdje dobivate primanja, pa ćete u tom slučaju teže i doći do refinanciranja ako ste u kategoriji blokiranih građana.

Tagovi:

Kako doći do brzog zajma bez odlaska u banku?

Kako doći do brzog zajma bez odlaska u banku?

U današnjem digitalnom dobu, sve više ljudi traži načine kako dobiti financijsku pomoć bez potrebe za posjetom bankama. Jedan od najpopularnijih i najpraktičnijih načina je korištenje online platformi