Što posjetiti u Zagrebu

Što posjetiti u Zagrebu

Što posjetiti u Zagrebu i zašto ga odabrati kao turističku destinaciju

Glavni grad Hrvatske i najveće poslovno, političko i studentsko središte Zagreb nudi toliko toga za napraviti kako za domaće tako i za turiste. Za razliku od svojih obalnih kolega, Zagreb živi tijekom cijele godine.

Vrijeme je da Zagreb stavimo u središte pozornosti. Znamenitosti poput Ulice Ilica, Trga kralja Tomislava ili Muzeja prekinutih veza udovoljavaju svima. Otkrijte ovaj nadahnuti grad bogat poviješću, kulturom i ljupkim ljudima. Zagreb je istovremeno moderan i autentičan grad. Posebno je lijepo u proljeće i ljeto: najbolje su godišnje doba za šetnju trgovačkim ulicama ili piće na prostranim terasama kafića glavnog grada Hrvatske. Zagreb je također nevjerojatna destinacija na Božić. Njegova božićna tržnica, proglašena najljepšom božićnom tržnicom u Europi, jedinstvena je te je to glavna stvar što posjetiti u Zagrebu. Otkrijte poznato i veličanstveno groblje Mirogoja, kao i najmanju uspinjaču na svijetu, živopisnu tržnicu Dolac, čudesni park Maskimir i jedinstveni i vrlo uzbudljivi “Muzej prekinutih odnosa”. Otkrijte najbolje aktivnosti i što posjetiti u Zagrebu i planirajte svoje putovanje po najboljoj cijeni zajamčenoj rezervacijom hotela u Zagrebu i mnogim stvarima koje tamo možete učiniti.

Što posjetiti u Zagrebu na Gornjem gradu

Uske ulice s kaldrmom, zadivljujuće zgrade, povijesno okruženje, Gornji grad će vas očarati. Ako želite osjetiti i vidjeti stari dio grada, ovo je mjesto za početak. Do Gornjeg grada možete doći stepenicama ili uspinjačom. U svakom slučaju, putovanje uzbrdo vrijedi vam vremena. Od ulice do ulice možete razgledati najbolja mjesta gornjeg grada, uključujući crkvu Svetog Marka, čija se ljepota vidi izdaleka zahvaljujući svom prepoznatljivom krovu. Gornji je grad pun šarma i okuplja mnoštvo zagrebačkih zanimljivih mjesta poput tržnice Dolac, crkve sv. Marka, muzeja narušenih veza, Kamenita vrata (Kamenita vrata) i katedrale (Kaptol) i obavezna je stvar na popisu što posjetiti u Zagrebu. Gornji grad je istovremeno uzbudljiv i miran. To je poput “uspavane ljepotice” koja nudi svoje draži i zaustavlja vrijeme kako biste uživali u njegovoj ljepoti i bogatstvu. Trg svetog Marka amblem je gornjeg grada i grada Zagreba. U središtu trga nalazi se crkva sv. Marka, poznata po svom krovu koji predstavlja grbove Trojnog kraljevstva (Hrvatska, Dalmacija i Slavonija) i grada Zagreba. Arhitekt koji je izradio ovaj krov je poznati Herman Bolle koji je također vodio obnovu katedrale i groblja Mirogoj. Zasigurno će vas fascinirati i preporučit ćete svima kao glavna mjesta što posjetiti u Zagrebu.

Što posjetiti u Zagrebu zanimljivosti

Pobjegnite od gradske vreve i prošetajte brzinom najstarijim javnim parkom Maksimir u Zagrebu. Što može biti bolje od ljupke šetnje parkom prepunim livada, potoka, potoka, jezera i drugog prirodnog okruženja, gdje možete u potpunosti kanalizirati svog unutarnjeg ljubitelja prirode. Iz veličanstvene prirode možete samo odvratiti pozornost kulturnom baštinom koju ovo mjesto nudi. Dok ste u parku, ne zaboravite staviti na vašu listu što posjetiti u Zagrebu i zagrebački zoološki vrt koji se također ovdje nalazi. Savršeno je za miran odmor od grada. Osmatračnica Zagreb Eye vizualni je raj za uzvišene tražitelje pogleda. Ima pogled od 360 stupnjeva, tako da ništa nećete propustiti. Ovdje sa 16. kata možete vidjeti cijelu gradsku panoramu i njezinu nevjerojatnu okolicu, a ima i mnogo toga za vidjeti, uključujući stare povijesne građevine i moderne nebodere. Zagreb je slikovit grad i ovo je mjesto gdje će se njegov šarm rasplesti pred vašim očima. Ako želite iskusiti lokalni život, ovo je središnje zagrebačko tržište Dolac na otvorenom mjesto koje treba posjetiti. Izvrsno je mjesto ne samo za kupnju lokalno uzgojenih proizvoda, već i za osjećaj lokalnog stanovništva. Smještena odmah iza glavnog trga i svakodnevno je posjećuje stotine ljudi, ova je tržnica neodvojivi dio grada. Poljoprivrednici iz cijelog područja Zagreba dolaze ovdje ponuditi svoju robu poput voća, povrća i mesa. Što posjetiti u Zagrebu kako ne biste ništa propustili? Najveći gradski trg nazvan po prvom hrvatskom kralju zasigurno će vam upasti u oči. Ispred je Glavnog željezničkog kolodvora, tako da je za one koji u Zagreb dolaze vlakom prvi prizor koji ćete vidjeti. Spektakularni kip kralja Tomislava i Umjetnički paviljon najupečatljivije su značajke trga. Ovaj slikoviti trg izvrsno je mjesto za opuštanje, a ljudi ovdje često dolaze sjediti i uživati. Zimi postaje raj za klizanje na otvorenom. Za sva ostala pitanja, planirane ture i razgledavanja, tu je trip.hr, posjetite njihovu web stranicu još danas!

Tagovi: