Što su tarot karte

Što su tarot karte

Što su tarot karte i povijest tarota

Da bismo razumjeli čemu služe tarot karte prvo trebamo razumjeti čemu služi tarot i razumjeti povijest nastanka tarota. Neki izvori tumače da tarot kao staro drevno učenje proricanja budućnosti potiče iz doba starih Egipćana. Tarot se razvijao u različitim krajevima na različite načine, no njegova svrha svugdje je bila ista proricanje budućnosti na bazi tumačenja karata za tarot analizirajući prošlost i trenutno sadašnje stanje osobe koja postavlja pitanje tarotu.

Kako se razvijao tarot tako su se razvijale i tarot karte, pa su u arheološkim nalazištima pronađene prve karte koje su pripadale tarot učenjima iz doba 15-tog stoljeća na području današnje Italije.

Prve karte tarota imale su četiri osnovna simbola koja su predstavljala četiri staleža tadašnjeg društva pehar simbol svećenstva, štapovi simbol plemstva, novčići simbol trgovaca i mačevi simbol ratnika. Upravo ova četiri simbola zadržala su se i dan danas na igraćim kartama koje su se kasnije formirale u francuskoj pa ih danas poznajemo u špilovima karata za igranje kao karo, tref, pik i srce ili hertz.

Što su tarot karte i vrste

Što su tarot karte, te kako se one razlikuju od igraćih karata, te koje vrste karata za tarot danas postoje. Odgovor je da postoje mnoge vrste karata za tarot, no najpopularnije i najraširenije tarot karte su klasične, ciganice i francuske karte za tarot. Prema ovim vrstama su se stoljećima i razvijala učenja o tarotu na području današnje Europe.

Majstori tarota i danas se vole služiti kartama koje njima osobno najviše odgovaraju jer ih najbolje razumiju pa tako mogu i lakše davati odgovore na pitanja osobama koje od tarota žele čuti odgovor.

Najpopularnije karte tarota koriste vrhunski tarot majstori na portalu tarot vizija, klasične karte za tarot koje se sastoje od 78 karata. Ovaj se špil dijeli na dva dijela Velika Arkana kojoj pripada 22 karte i Mala Arkana kojoj pripada 56 karata tarota. Obje skupine imaju svoju ulogu i postavljanju, odnosno otvaranju špila kada se postavlja pitanje na koje će tarot majstor tumačiti karte i dati odgovor.

Što su tarot karte i njihovi stilovi otvaranja

Što su tarot karte sada već znate i čemu služe u drevnom učenju tarota i proricanju sudbina i budućih događaja. Kako su se razvijali različiti izgledi karata za tarot u različitim krajevima, tako su se razvijali i različiti stilovi otvaranje špilova i slaganja otvorenih karati u točno određeno mjesto jer svako mjesto u nekom otvaranju ima svoj posebno značenje. Karta koja se nalazi na točno određenom mjestu u nekom od stilova otvaranja dat će i tumačenje za to čemu je namijenjena da tumači sa te pozicije otvaranja.

Najpoznatiji i najrašireniji je ljubavni tarot koji opet ima više vrsta otvaranja, no otvaranje za ljubavni tarot postavlja i tumači značenje što su tarot karte poručile za odgovor na postavljeno ljubavno pitanje.

Otvaranje sa 6 tarot karata će pomoći da se odgovori na pitanja da ili ne. Osoba koja pita ima jedno pitanje, a šest karata će tumačiti ne smo odgovor, već i stanje osobe koja pita, njezinu prošlost, prepreke, što treba napraviti da savlada prepreke, te što je čeka u budućnosti.

Tagovi: