Zajam preko banke

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 8:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Zajam preko banke

Što je zajam preko banke?

Ako želite dobiti zajam preko banke, najprije valja razumjeti što je zajam uopće. Zajam je pravni institut koji potječe još iz starog Rima. To je ugovorni odnos u kojemu jedna ugovorna strana zvana zajmodavac daje određenu količinu novca ili drugih zamjenjivih stvari u vlasništvo drugoj strani tj. zajmoprimcu, a zajmoprimac se obvezuje vratiti istu količinu novca ili zamjenjivih stvari nakon stanovitog vremena. Ako se uz sve to ugovori i kamata, radi se o naplatnom zajmu. Inače je riječ o besplatnom. Ova definicija obuhvaća sve pojmovne derivate koji se danas mogu naći na internetu: pozajmicu, brzi zajam, kredit i slično. Kada je u pitanju zajam preko banke, on ima svoje dvije specifičnosti u vezi prethodno iznesene definicije. Takav oblik zajma se zove ugovor o kreditu. Dvije specifičnosti koje razlikuju takav ugovor o kreditu od ugovora o zajmu su ove: zajmodavac je u tom slučaju uvijek kreditna institucija tj. banka. Predmet zakupa je uvijek novac. Predmet zakupa ne mogu biti druge zamjenjive stvari kao kod običnog zajma.

Kada je u pitanju zajam preko banke, evo što sve trebate znati o tome!

Zajam preko banke tj. kredit nosi sa sobom određene zakonske posebnosti koje svakako valja znati prije nego što se upustite u sklapanje takvog ugovora. Ne trebate nužno poznavati koje sve vrste kredita postoje, ali važno je vladati određnim pojmovima i detaljima zbog kojih ćete uspješnije zaštiti svoja prava kao ugovorne strane. Kada promatramo tržište, moguće je vidjeti razne vrste kredita: od kratkoročnih, srednjeročnih do dugoročnih, zatim kredite uz fiksne ili promjenjive kamatne stope, namjenske i nenamjenske. Tako se kratkoročni gotovinski kredite koriste za npr preuređenje doma ili druge osobne oblike potrošnje, s rokom otplate od jedne do deset godina. Anuitetima koje korisnik kredita mjesečno plaća se dijelom otplaćuje glavnica, a dijelom kamate na dug. Treba razlikovati rate i anutitet jer nije riječ o istim stvarima. Otplata u ratama nije ništa drugo nego li podjela glavnice na jednake otplatne kvote, najčešće mjesečno. S druge strane, anuitetima odmah otplaćujete i glavnicu i kamate. Tomu je posebno slučaj kad je u pitanju zajam preko banke, jer on uvijek podrazumjeva kamatu, samim time i plaćanje u anuitetima.

Kakav zajam preko banke uzeti?

Ako ste se odlučili uzeti zajam preko banke, postoje brojni faktori o kojima odlučujete: rok otplate, promjenjivost kamatne stope, valuta kredita, namjena kredita i slično. Kako znati što od spomenutog odabrati ovisi o tome koje su vam potrebe zbog kojih uzimate zajam preko banke. Ako vam nije potreban veliki gotovinski iznos, jer želite npr samo preurediti kupaonicu, vjerojatno ćete težiti tome da uzmete nenamjenski kratkoročni kredit u kunama. Želite taj dug što prije otplatiti, a kada se izračuna anuitet po mjesecima, vjerojatno vam neće preći onih zlatnih 25 % primanja, postotak za koji se kaže da kredit ne bi trebao preći. Ako uzmemo drugu krajnost i npr treba vam stambeni kredit, u tom slučaju će biti riječ o namjenskom dugoročnom kreditu uz fiksnu kamatnu stopu. U tom slučaju možete razmišljati i o kreditu u eurima s obzirom da će se sigurno uvesti euro za vrijeme trajanja otplate kredita, a fiksna kamatna stopa za kredite u eurima će biti manja nego za kunske kredite.

Tagovi:

Kako doći do brzog zajma bez odlaska u banku?

Kako doći do brzog zajma bez odlaska u banku?

U današnjem digitalnom dobu, sve više ljudi traži načine kako dobiti financijsku pomoć bez potrebe za posjetom bankama. Jedan od najpopularnijih i najpraktičnijih načina je korištenje online platformi