Kako curi pokloniti ružu

Kako curi pokloniti ružu

Tajne darivanja ruže

Kada poklanjamo cvijeće određenoj osobi, voljeli bi da ono simbolizira ne samo naše dobre želje i čestitke, već i određene emocije. U svijetu cvijeća ruže su oduvijek imale posebno značenje. Danas ih najviše povezujemo sa znakom ljubavi, ali one isto tako mogu biti znak prijateljstva, divljenja, poštovanja i mnogih drugih emocija.

Bez obzira koji cvijet želite pokloniti, morate znati kako je svaki poseban na svoji način. Boja, miris, oblik, simbolika, sve je to povezano. Povijest darivanja ruža seže u 18-to stoljeće kada su se one primarno darovale ljepšem spolu kao izraz ljubavi i poštovanja. Danas se ruže daruju iz istog razloga, ali s daleko manje promišljenosti nego prije.

Ovaj najpoznatiji cvijet danas darujemo u svakoj prigodi, iako to po bontonu cvijeća ne bi smjeli raditi. Da li postoje određena pravila kojih se moramo držati kada darujemo ružu ili buket djevojci? Odgovor je naravno. Nije dovoljno samo odabrati buket crvenih ruža. Prije darivanja ruža određenoj djevojci potrebno je razmotriti ne samo broj u buketu, već i boju ruža.

Simbolika ruže u buketu

Kada poklanjamo određeni cvijet, u ovom slučaju ruže, postoje par stvari na koje moramo obratiti pozornost. Prvo je sami način pakiranja. Ruža ili buket se može pokloniti bez pakiranja, i ovo često vidimo na primjeru kada se poklanja samo jedna ruža. Jedna ruža se poklanja djevojci kada se žele izraziti osjećaji simpatije.

Buketić od tri ruže se može darovati u ukrasnom omotu od papira, ili možda zavezane određenim materijalom. Ovakav buketić simbolizira čistu ljubav, i daruje se najčešće na određeni datum. Također se može darivati i kao “običan poklon” dragoj osobi, ali tada se treba pripaziti da ruža nije crvene boje. Buket od pet ruža se daruje djevojci kada joj želite sve najbolje. Osim djevojci on se može pokloniti i kolegici, sestri, majci.

Kod tradicije darivanja ruža ili bilo kojeg drugog cvijeća, broj 7 je isključen iz darivanja iako glasi kao sretan broj. Možete pokloniti buket od sedam ruža, ali onda sami odabirete njegovo značenje prema odabranoj djevojci. Još jedan mit oko darivanja cvijeća je taj da se nikad ne dijeli paran broj. Često možemo vidjeti bukete od deset ruža, i upravo je on uobičajen i poklanja se kao znak divljenja i zahvalnosti na voljenoj osobi.

Dvanaest ruža se poklanja djevojci kao znak “budi moja”. Sjetite se scena iz romantičnih filmova kada djevojka zaprimi veliki buket ruža na poslu ili kućnom pragu. Jeste? Sada znate od koliko ruža se sastojao taj buket. Ovakav buket se može i ne mora darovati u posebnim prigodama, on se ponajviše bazira na izražavanju emocija prema osobi koja prima buket.

Boja ruže odaje njeno značenje

Veza između djevojaka i ruža je posebna. Stoljećima ruže slove kao najpopularniji cvijet kod ljepšeg spola, i ta tradicija se zadržala do današnjeg dana. I dok je istina da ne možete pogriješiti s poklanjanjem ruža, možete pogriješiti pri odabiru boje ili broja u buketu. Kako bi znali kako uspješno pokloniti ružu određenoj djevojci potrebno je znati simboliku iza nje.

Crvena ruža je simbol romantike i ljubavi, također označava ljepotu i savršenstvo koju vidimo u osobi. Buket od 12 crvenih ruža je najidealniji poklon za djevojku, njime iskazujete svoje divljenje i isto tako iskrenu ljubav. Bijela ruža je simbol čistoće, čednosti, poniznosti i isto tako nevinosti. Često se povezuje s vjenčanjem kao i brakom i oznaka su novog početka. Kada poklanjate bijelu ružu ona simbolizira naklonost i poštovanje s vaše strane, pokazujete čiste namjere.

Žuta ruža nosi simboliku bogatstva i izobilja i danas se poklanjaju kao znak prijateljstva. Pokazuju emociju veselja i privrženosti. Ružičasta ruža je također čest poklon djevojkama i ona predstavlja osjećaj zahvalnosti i sreće. Kao i crvena ruža, ona se može pokloniti kao znak divljenja prema određenoj djevojci, ali ne s jako izraženim emocijama.

Narančasta ruža se poklanja kada želimo ukazati na privlačnost, nosi skrivenu poruku strasti i uzbuđenja. Boja breskve ukazuje na izraz simpatije, dok boja lavande iskazuje opčinjenost. Bez obzira na svoju boju, Ruže imaju snažnu simboliku. Pitate se kako curi pokloniti ružu ili buket? Za wau efekt i lijepo iznenađenje dostava cvijeća je svakako najbolja opcija.

Tagovi: