Kako cvijeće održati svježim

Kako cvijeće održati svježim

Ima mnogo trikova kako cvijeće održati svježim

Rezano cvijeće je prekrasno, unese veselje u svaki prostor, ali na žalost kratko traje. Tu kratkotrajnost je moguće produžiti, ima mnogo trikova kako cvijeće održati svježim, a neki temeljni savjeti su odrezati lišće do iznad vode, jer će u vodi trunuti. Treba vodu cvijeću mijenjati svaki dan, stabljike podrezivati (1 – 2 cm) pod vodom da ne uđu mjehurići zraka u stabljiku i to oštrim nožem ili škarama da ne zgnječite stabljiku.

Kako cvijeće održati svježim ovisi i o vrsti cvijeća, drvenaste stabljike skraćujte kosim rezovima (povećavate površinu kroz koju cvijet uzima hranjive tvari iz vode, a cjevaste stabljike skraćujte ravnim rezom. Dodajte u vodu žlicu šećera, aspirin ili žlicu jabučnog octa za prihranu. Uvijek cvijeće stavljajte u hladnu vodu u toploj će brže ocvasti i uvenuti. Neka vaša vaza sa cvijećem bude na hladnom mjestu, daleko od propuha, radijatora (u sezoni grijanja) i štednjaka (jer uvijek nešto kuhate što stvara pare i toplinu) duže će trajati njegova svježina.

Manje poznati načini kako cvijeće održati svježim

Rezano cvijeće je zauvijek svježe samo na slikama umjetnika kojima je vječna inspiracija i malo je majstora kista koji nisu naslikali baš ni jedan cvijet. Neki manje poznati načini kako cvijeće održati svježim su zablete za potenciju (viagra) razmrvljena i rastopljena u vodi i cvijeće drži duže uspravnim i svježim, a znalci objašnjavaju da dušikov oksid iz tablete usporava starenje i propadanje cvijeća. Tko želi isprobati ovu teoriju mora žrtvovati jednu tabletu iako to nije jeftin eksperiment.

Kako cvijeće održati svježim sa aspirinom je vrlo jednostavan postupak. Aspirin možete zdrobiti u mužaru i onda istresti u vodu ili ga stavite u malu vrećicu i istucite drvenim batom za meso, sa onom drvenom stranom i potom prah istresite u vodu kojoj će aspirin sniziti PH i tako vašem cvijeću osigurati duži život i svježinu. Votka je valjda najžešći stimulans za dug život, ali ona potiče proizvodnju etilena u biljkama i sprječava bakterije i truljenje.

Cvjećarski trikovi kako cvijeće održati svježim

Ako ne znate sami neke trikove ili ste čuli za njih, ali ih se ne usudite primijeniti, svaka cvjećarna je riznica korisnih savjeta. U nekim cvjećarnama, cvjećarski trikovi kako cvijeće održati svježim se dobiju u malom paketiću uz buket, kao prihrana za vaš buket. Tajna cvjećarskih “hranjivih paketića” je poznata, unutra se nalaze šećer, izbjeljivač i limunska kiselina. Šećer hrani cvjetove, izbjeljivač dezinficira vodu od bakterija i truljenja, a limunska kiselina snižava PH vode.

Ima još trikova kako cvijeće održati svježim, četvrtina šalice gaziranog soka u vodi za cvijeće može zamijeniti cvjećarski hranjivi paketić, učinak je isti. Bakrena kovanica na dnu vaze s malo šećera ima ist efekt hranjenja i uklanjanja uzroka truljenja. Neki predlažu buket staviti u vruću vodi na hladno mjesto i pustiti da se ohladi, neki miješaju sodu bikarbonu i izbjeljivač, neki gaziranu vodu i limunov sok i još mnogo drugih, jednako neobičnih trikova, a s malo znanja iz kemije sve postaje jasno.

Tagovi:

Mars – značenje Marsa u astrologiji

Mars – značenje Marsa u astrologiji

Mars je u antičkoj mitologiji bog rata, bijesa i nasilja, no istodobno simbol je strasti i razvrata stoga u astrološkom značenju ima vrlo važan položaj koji se određuje natalnom kartom za svaku

Visina i dimenzije kuhinjskih elemenata

Visina i dimenzije kuhinjskih elemenata

Visina i dimenzije kuhinjskih elemenata kod malih kuhinja trebaju biti izmjerene u milimetar jer baš taj jedan milimetar može narušiti kompletnu ideju i izbor vaše kuhinje ukoliko

Koji horoskopski znak ima najviše sreće

Koji horoskopski znak ima najviše sreće

Koliko puta ste si pomislili kako nemate sreće, kako niste rođeni pod sretnom zvijezdom? Sigurno podosta puta, osobito u današnjem svijetu. Neki vjeruju da je sreća stvar sudbine, dok drugi vje