Skriveno značenje iza broja ruža

Skriveno značenje iza broja ruža

Ruže se poklanjaju od jedne pa do sti i jedne

Vrlo malo vrsta cvijeća možete poklanjati kao jedan, usamljen cvijet, a da to ne ispadne čudno. Ruže se poklanjaju od jedne do sto i jedne, uvijek u neparnom broju i svaki poklonjeni broj ruža priča svoju priču. Jedna ruža je znak pažnje, simpatija ili sramežljiva ljubavna izjava, dvije se ne poklanjaju, tri vam žele sreću, pet ih trebate za bilo kakvo čestitanje, sedam ih ponesite u prosidbu, sa devet izrazite poštovanje, a 11 poklonite voljenoj osobi.

Ljudi izbjegavaju poklanjati 13 ruža jer je to nesretan broj, no, taj broj zapravo u broju ruža znači “želim ti veliku sreću”, 15 ih poklonite za promociju ili obljetnicu, 17 ruža za pomirenje, 19 ruža ide u vjenčani buket i znače “zauvijek zajedno”, 21 ruža se daje srodnoj duši, 23 ruže znače veliku ljubav, 25 za trudnoću, 27 za sretan brak, 29 obnova strasti, 31 za suprugu, 50 ruža razmetanje, 101 ruža izjava velike ljubavi.

Nekima ruže imaju poruke i u parnom poklanjanju

To pravilo o neparnom broju cvjetova u buketu je novijeg datuma, tek otkad je cvijeće dobilo svoju pravu komercijalnu vrijednost kao roba. Nekima ruže imaju poruke i u parnom poklanjanju, pa tako dvije znače “želim da budemo par”, četiri znače “moja obitelj te prihvaća”, šest poručuje “hoću biti tvoj”, deset znači “ti si savršena”, dvadeset ruža znači iskrenost, dvadeset četiri “želim da budeš moja”, trideset šest je totalna zaljubljenost, četrdeset je dokaz ljubavi.

Smatra se da je 50 i više ruža obična razmetljivost i forsiranje, iako su veći brojevi ruža vezani i za neke godišnjice, pa broj poklonjenih ruža označava te događaje. Kod godišnjica braka se vodi računa o stvarnom broju zajedničkih godina i broj ruža im mora odgovarati bio on neparan ili paran. Ruže su idealan poklon u svakoj prigodi u intimnim trenucima, u poslovnim i svim drugim uspjesima, među prijateljima i članovima obitelji kao i među onima koji se tek polako upoznaju.

Veliki ili mali buketi, ruže govore sve jezike

Ruža je kraljica cvijeća i poklanjati je usrećuje i osobu koja prima cvijet i osobu koja ga daruje. Buketi ruža mogu biti svih boja, veliki ili mali, ruže govore sve jezike ili je bolje reći da govore jezik koji svi razumiju. Istina je da boje i brojevi poklonjenih cvjetova tom tajanstvenom i magičnom cvijetu dodaju neka skrivena značenja, no “i da se drugim imenom zove, jednako bi mirisala”, a ruža uvijek miriši na ljubav i divljenje.

Ime ruže je ime ljubavi, boja je nijansa ljubavi, a broj ruža je intenzitet ljubavi. Sve ostalo, kada se radi o velikim buketima ruža može biti i broj u novčaniku ili stanje na računu. Da, istina je i ružama možete pokazati svoj status i uspjeh. Možete kupiti i cijele naramke ruža, ali ljubav ne možete kupiti, a samo jednom ružom možete ukrasti nečije srce zauvijek. Ali, ako volite brojeve onda ćete za svaku prigodu odabrati pravi broj ruža.

Tagovi:

Cijene pergola za terase

Cijene pergola za terase

Bioklimatske pergole su prozvane vodećim elementom vanjskog prostora. Zamišljene su i osmišljene na način da su u službi čovjeku i to kao prirodni produžetak svakog objekta. Posjeduju oblik samostalne

Simbolička značenja pogrebnog cvijeća

Simbolička značenja pogrebnog cvijeća

Cvijeće ima svoju simboliku u svakoj prigodi pa tako i kod posljednjeg ispraćaja preminule osobe. U brojnim kulturama se cvijeće donosi na posljednji ispraćaj ili daje tugujućoj obitelji ovisno o kult

Kako curi pokloniti ružu

Kako curi pokloniti ružu

Kada poklanjamo cvijeće određenoj osobi, voljeli bi da ono simbolizira ne samo naše dobre želje i čestitke, već i određene emocije. U svijetu cvijeća ruže su oduvijek imale posebno značenje. Danas ih