Što je kreditna kartica

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 17.06.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je kreditna kartica

Što je kreditna kartica, a što debitna

Kreditne i debitne kartice obično izgledaju gotovo identično, sa 16-znamenkastim brojevima kartica, datumima isteka, magnetskim trakama i EMV čipovima. 1 Oboje mogu olakšati i prikladnost za kupnju u trgovinama ili putem interneta, s jednom ključnom razlikom. Debitne kartice omogućuju vam trošenje novca crpeći sredstva koja ste položili u banci. Kreditne kartice omogućuju vam posudbu novca od izdavatelja kartice do određenog ograničenja radi kupnje predmeta ili podizanja gotovine. Što je kreditna kartica zapravo? Vjerojatno u novčaniku imate barem jednu kreditnu i jednu debitnu karticu. Pogodnost i zaštitu koju nude teško je nadmašiti, ali imaju važne razlike koje bi mogle bitno utjecati na vašu džepnu knjižicu. Evo kako se odlučiti koji ćete koristiti za zadovoljenje svojih potreba. Kreditne kartice omogućuju vam pristup kreditnoj liniji koju je izdala banka, dok debitne kartice oduzimaju novac izravno s vašeg bankovnog računa. Kreditne kartice nude bolju zaštitu potrošača od prijevara u odnosu na debitne kartice povezane s bankovnim računom. Novije debitne kartice nude više zaštite nalik kreditnim karticama, dok mnoge kreditne kartice više ne naplaćuju godišnje naknade i to pojašnjava što je kreditna kartica. Kada uspoređujete kreditne kartice s debitnim karticama povezanim s bankovnim računom, važno je uzeti u obzir naknade i pogodnosti.

Što je kreditna kartica i koje su njene kategorije

Kreditna kartica je kartica koju izdaje financijska institucija, u pravilu banka, i omogućava vlasniku kartice da posuđuje sredstva od te institucije. Vlasnici kartica pristaju vratiti novac s kamatama, prema uvjetima ustanove. Kreditne kartice izdaju se u sljedećim kategorijama. Premium kartice nude pogodnosti kao što su vratar, pristup salonu u zračnoj luci, pristup posebnim događajima i još mnogo toga, ali obično imaju veće godišnje naknade. Kartice za prijenos stanja imaju niske uvodne kamatne stope i naknade na prijenose stanja s druge kreditne kartice. Kartice za naplatu nemaju unaprijed ograničeno trošenje, ali često ne dopuštaju da se neplaćeni saldi prenose iz mjeseca u mjesec. To što je kreditna kartica i kako odabrati pravu ovisi o njenoj namjeni. Korisnici kreditnih kartica mogu iskoristiti gotovinu, popuste, putne bodove i mnoge druge pogodnosti koje vlasnici debitnih kartica nisu dostupni pomoću nagradnih kartica i to određuje razliku kod toga što je kreditna kartica. Nagrade se mogu primijeniti po paušalnoj osnovi ili po raznim stopama. Na primjer, možda imate karticu koja nudi neograničene dvije milje po dolaru za kupnju i drugu koja nudi tri milje po dolaru za putne troškove, dvije milje po dolaru za ručavanje i jednu milju po dolaru za sve ostalo. Tada biste zarađene kilometre mogli koristiti za rezerviranje budućih aranžmana za putovanje.

Što je kreditna kartica i koje su njene beneficije

Kreditne kartice mogu ponuditi određene prednosti u odnosu na debitne kartice, iako mogu imati i neke nedostatke. Evo detaljnijeg pogleda na prednosti i nedostatke trošenja s kreditnim karticama te što je kreditna kartica. Korištenje kreditne kartice odražava se na vašem kreditnom izvješću i o zato morate znati unaprijed što je kreditna kartica te što brzi krediti nose. To uključuje pozitivnu povijest, kao što su pravovremena plaćanja i niski pokazatelji iskorištenosti kredita, kao i negativne stavke kao što su zakašnjela plaćanja ili kašnjenja. Podaci o vašem kreditnom izvješću tada se koriste za izračunavanje vaših kreditnih rezultata. Odgovorni potrošači mogu povisiti svoje rezultate s poviješću troškova i pravovremenim plaćanjima te održavanjem stanja na svojim karticama na niskom nivou u odnosu na ograničenja svojih kartica. Mnoge tvrtke koje nude kreditne kartice nude besplatno praćenje i praćenje kreditnih bodova kao pogodnost za kartice, tako da možete pripaziti na svoj napredak prilikom stvaranja kredita. Neke kreditne kartice i brzi krediti mogu pružiti i dodatna jamstva ili osiguranja za kupljene predmete koji nadilaze one koje nudi prodavač ili marka. Ako predmet kupljen kreditnom karticom postane neispravan nakon što je, na primjer, isteklo jamstvo proizvođača, vrijedi provjeriti kod izdavatelja kreditnih kartica hoće li pružiti pokriće. Ili vam je možda ugrađena zaštita od kupnje i cijene koja vam pomaže zamijeniti ukradene ili izgubljene predmete ili povratiti razlike u cijenama kada se predmet koji ste kupili proda na drugom mjestu za manje. Kreditne kartice u većini slučajeva nude mnogo veću zaštitu od debitnih. Sve dok kupac pravovremeno prijavi gubitak ili krađu, njihova maksimalna odgovornost za kupnje izvršene nakon nestanka kartice iznosi 50 USD. Zakon o elektroničkom prijenosu sredstava kupcima debitnih kartica daje istu zaštitu od gubitka ili krađe, ali samo ako to kupac prijavi u roku od 48 sati od otkrića. Nakon 48 sati odgovornost korisnika kartice raste na 500 USD; nakon 60 dana, nema ograničenja.

Tagovi:

Kako doći do brzog zajma bez odlaska u banku?

Kako doći do brzog zajma bez odlaska u banku?

U današnjem digitalnom dobu, sve više ljudi traži načine kako dobiti financijsku pomoć bez potrebe za posjetom bankama. Jedan od najpopularnijih i najpraktičnijih načina je korištenje online platformi